8. lokakuuta 2012

Teepussipaikkaus.

Katastrofin ainekset olivat ilmassa kun huomasin vasemman käden nimettömän kynnen repsottavan reunastaan ja katkeamaisillaan olevan palan pituuden lähennellen puolta senttiä. En missään tapauksessa toivoisi nyt juuri kynsien lyhennystä noin radikaaleihin mittoihin, juurihan sain ne kasvatettua pidemmiksi.

Eikun paikkaushommiin! 

En vanno että tekniikka toimii kaikilla tai että tähän ei olisi kätevämpää keinoa (esim akryylijauhepaikkaus tms) mutta nyt ei käsillä ollut muita tarvikkeita joten neuvon tämän keinon teille :)
Tekniikka ei sovi pahoille repeytymille vaan tällaiseen ensiapuun jolloin jotain vielä on tehtävissä.

Tarvittavat välineet ovat seuraavat:

 • Teepussi
 • Sakset
 • Dotting tool tai esimerkiksi puutikku
 • Kynsiliima
 • Viila (esim. bufferi tai muu vähemmän karkea viila)
 • Päälyslakka
Leikkaa valmiiksi teepussista repeämän päälle sopivia palasia. Ota myös kaikki tarvittavat välineet valmiiksi ettei niitä tarvitse kesken kaiken lähteä etsimään.


1. Karhenna kynttä viilalla revenneen kohdan päältä jotta liima ja teepussi varmasti tarttuvat kynteen.  Ole varovainen, et halua että revennyt kohta kärsii sen enempää. 

2. Levitä kerros kynsiliimaa revenneelle kohdalle. Pidä huolta että saumat ovat kohdillaan jotta vältetään mahdollinen lisärepeäminen. 

3. Asettele teepussinpalanen repeämälle. Painele dotting toolilla / puutikulla palanen kiinni kynteen niin että mikään kulma ei rempsota ja liima on tasaisesti palasen alla. Anna kuivua.

4. Levitä palasen päälle kerros liimaa ja lisää vielä toinen teepussinpalanen, kuivata. Itse lisäsin vielä kerroksen liimaa toisen palasen päälle, ihan varmuuden vuoksi.

5. Kun liima on kuivunut, hio varovasti pinta tasaiseksi. Älä hio liikaa tai joudut aloittamaan uudelleen sillä liian ohut paikkaus ei kauaa kestä.

6. Lisää päälyslakka.

Itse pohdin vielä kynnen geelaamista ja teenkin sen mikäli paikkaus ei kestä siihen saakka että kynsi vähän kasvaa. 

Tässäpä vielä vähän kuvia paikkauksesta, harmi vaan että en tajunnut siinä paniikissa ottaa kuvaa repeämästä.. kuvat saa isoksi klikkaamalla.


Kaksi kerrosta teepussia ja liimaa. 
Repeämä on paikkauksen keskivaiheilla vasemmassa reunassa.Hiomisen jälkeen.Päälyslakan kanssa tuota paikkaa ei edes huomaa ellei tosi läheltä katso.

Onko teillä vaihtoehtoisia paikkauskeinoja kun kynsi repeää?
Jakakaapa informaatiota tulevaisuutta varten!
Oliko tästä tutoriaalista hyötyä?

6 kommenttia:

 1. Toi on mun mielestä ihan lyömätön keino paikata kynsi! Mulla sillon kerran kirjaimellisesti riippui kynnen kulma vain yhdestä kohdasta vähän kiinni ja tuolla tavalla korjasin ja mukava pysyi niin pitkään kun sain koko paikan viilattua pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla et siitä on apua pahemmassakin tilanteessa! Toi on kyllä äärimmäisen kätevä keino, ja tarvikkeetkin saa paniikissa hankittua melkeinpä mistä tahansa kaupasta. Ei tarvitse turhaan lähteä lyhentämään kynsiä ihan minimittaansa.

   Poista
 2. Sulle on tunnustus mun blogissa http://glitternails-tanja.blogspot.fi/2012/10/tunnustus.html

  VastaaPoista
 3. Nerokas konsti! Tänään kysyin Sokoksesta kynnen paikkaustarvikkeita hädissäni. Sellainen tuote on ollut ilm. Revlonilla, mutta ei enää. Sen verran parantaisin ohjetta, että teepussin palanen kannattaa repiä, jolloin reunat jäävät ihan näkymättömiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä viilaan ne reunat muutenkin näkymättömiin :) käytän nykyään sellaisia pyramidipusseja jotka on jotain kankaan tapaista niin niitä ei voi muuta kuin leikata :) pitävät muuten paremmin ja isompiakin repeämiä kasassa kun tavan teepussit!

   Poista