1. joulukuuta 2012

Suuri ärsytys.

Mulla on mennyt into bloggaamiseen. Syy tähän ovat jatkuvat ongelmat kuvaamisen ja kameran kanssa. Kaikista kuvista tulee jatkuvasti suttuisia ja epätarkkoja, eivätkä värit toistu oikein edes photoshopin avulla. Olisin halunnut toteuttaa esimerkiksi tuon blogeissa pyörivän ja Sonnen aloittaman Alaston Totuus -haasteen vähän eri tavalla mutta kun en saa hyviä kuvia edes lakattomista kynsistä!

Olen kokeillut ties mitä valoja ja makrokuvausta, mutta ei vaan onnistu. Uutta kameraa ei ole varaa hankkia ja ärsytys alkaa olemaan suuri.

Tässä teille vähän epätarkkoja kuvia alastomista kynsistä.

Kynnet siis päivä geelien poiston jälkeen (joo tiedän niitä ei saisi repiä mutta en jaksanut yksinkertaisesti enää viilata) ilman mitään aluslakkoja. Kynsinauhat miten sattuu kun viilailin geelejä tuolta tyvestä vähän turhan kovalla otteella.

Tämä haaste ei tuntunut kovin ihmeelliseltä sillä olen kerran aiemminkin jo esitellyt kärsineemmät kynnet :D Nämä ovat huomattavasti paremmassa kunnossa kuin ne.

Tykkään kynsissäni siitä että ne eivät ole kellastuneet jatkuvan lakkauksen tuloksena.
Mulla on käytössä loistava aluslakka ja säännöllisin väliajoin myös bufferoin noita tasaisemmiksi.
Vältän myös eniten värjäävimpiä lakkoja (mm. Wet&Wildin Teal of Fortune....).

Ohuethan nämä ovat varsinkin nyt kun otin geelit pois mutta kyllä ne siinä kestävät mukana kunhan vain pitää aina edes aluslakan suojaamassa kynttä.

Nyt menen tuskailemaan tuon kameraongelmani kanssa ja yritän keksiä mitä teen väärin.

2 kommenttia:

 1. Musta tuntuu, ettei se kuvien kanssa tuskailu ole aina edes kamerasta kiinni. Vaikka itellä on järkkäri käytössä niin tuskailen ihan samojen ongelmien kanssa. Jos ei osaa, niin ei osaa. Ja sitten pitää opetella, mikä ei tietenkään oo ikinä niin helppoa kun kuulostaa :D t: kameravammanen

  Kannattaa ottaa selvää onko sun kamerassa mimmoset mahdollisuudet säätää asetuksia manuaalisesti. Ei noi kamerat oo silleen fiksuja et ne tajuis, että nyt se haluu luonnolliset värit yms. Valkoinen valo auttaa paljon, samoin se jos pystyy kamerassa säätämään valkotasapainon manuaalisesti.

  Tästä tuli mieleen, että stalkkasin millä Fashionpolish kuvaa upeat kuvansa... Kuvien kuvaustiedoissa luki Iphone 5. Ei silleen yhtään masentavaa, että joku kuvaa ihan mieletömiä kuvia kamerakännykällä kun itse ei onnistu kamerallakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun ipuhelin ottaa ihan kivoja kuvia mutta tarvitsee loistavan valon tarkentaakseen täysin. Mulla vaan tosiaan tärrää kädet niin et ilman jalustaa ei onnistu sillä ollenkaan ja en tiiä millasia jalustoja kännyköille olis :D

   Mulla on käytössä tollainen pokkarikamera jonka tarkennus on valosta riippumatta pirun hidas varsinkin makrokuvauksessa. Tiedän että osaan käyttää kamerasta manuaaliasetuksia, oon sitä sen verran monta kurssia käynyt koulussa. Tossa vaan ei ole varaa säätää asetuksia kun on niin pirun peruskamera, valkotasapainon se onneksi automaattisesti säätää :D Voi ollappa se järkkäri.. ja pari lamppua :D ja kunnollinen jalusta.

   Lottovoittoa odotellessa... Tai joulupukkia..

   Poista